Workshop groepsdynamiek en sociale veiligheid

Op dinsdag 2 april heb ik twee workshops mogen geven over groepsdynamiek en sociale veiligheid tijdens de VCPO studiedag. Wat was dat geweldig om te doen. Ik was wel zenuwachtiger dan normaal, omdat deze workshop helemaal uit eigen koker kwam. Ik had van te voren niet gespard met collega’s, zoals ik bij teambijeenkomsten vaak wel doe. Dan wil ik graag afstemmen op een school en wat bij hen past.

Nu kon ik nog meer eigen ervaringen, gecombineerd met kennis uit de literatuur aan de orde brengen. Dit alles was voorzien van veel praktijkvoorbeelden.

De reacties waren heel positief; ik had aan elke deelnemer een blad uitgedeeld met de vraag om tops en tips voor mij op te schrijven. De tops waren veruit in de meerderheid tot mijn grote blijdschap. Een aantal zaken die werden genoemd waren: fijn bruikbare tips, rustige uitstraling, eerlijk, goede praktijkkennis.

Er was bij de enkele tips eentje die wat vaker naar voren kwam: geef meer ruimte voor eigen inbreng. Dat zal ik volgende keer zeker doen. Ik heb nu bewust een keuze gemaakt voor deze opzet, aangezien de tijd die ervoor stond een uur was.

Al met al was het een mooie ervaring en wil ik dit absoluut vaker gaan doen in de toekomst. Dus ben je als school geïnteresseerd, dan kan je zeker contact met mij opnemen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email