Workshop coöperatieve werkvormen structuurklas

Binnenkort ga ik een workshop geven op het Albeda over coöperatieve werkvormen in de structuurklas. Mensen met autisme vinden samenwerken vaak een enorme uitdaging. Toch wordt dit soms wel verwacht van hen. In de structuurklas willen we hen dit op een veilige, prettige en constructieve manier aanleren. Ik neem veel kennis mee vanuit het basisonderwijs rond het aanleren van samenwerken. Uiteraard heb ik de werkvormen vertaald naar het mbo en niet alle werkvormen zijn geschikt. Maar het is een leuke uitdaging om hiermee aan de slag te gaan en te kijken wat werkt.
Naast een stukje samenwerken leren we de studenten ook hun grenzen aangeven: wanneer gaat het echt niet en wat zeg je dan? Zijn er alternatieve taken? Hoe los je dat op?

Superveel zin in!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email