Volume meter

Hier zie je twee voorbeelden van volumemeters. Een volumemeter is een visuele ondersteuning van het gewenste geluidsvolume in de klas. Soms zijn kinderen heel enthousiast en kom je er zelf nauwelijks bovenuit. Als je vanaf het begin de volumemeter gebuikt (kan later ook nog wel:), leren ze het geluid te produceren wat wenselijk is op dat moment.
Uiteraard moet je dit eerst oefenen met de klas en zorgen dat je consequent bent. Het maakt kinderen bewuster van de geluiden die ze produceren. Voor gevoelige kinderen is het heel fijn als het geluidsniveau niet te hoog is. Bij hen komen harde geluiden extra hard binnen en zij hebben daar vaak last van.
Dit zijn twee voorbeelden, maar als je googelt kom je er nog veel meer tegen. Sommige leerkrachten gaan zelf aan het fröbelen. De fluisterstem is namelijk wel een lastige: fluisteren is niet zo goed voor je.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email