Start schooljaar coachen

Nu, aan het begin van het jaar prijs ik me gelukkig dat ik een aantal leerkrachten mag coachen bij het maken van een goede start.
Vanaf het begin kan je dan werken aan de goede sfeer en snel bijsturen, indien nodig.
Ik hoor heel vaak dat leerkrachten dit prettig vinden; ze ervaren mijn tips/adviezen als handig, nuttig en bruikbaar.

Ook pedagogisch sterke leerkrachten zeggen vaak: “Dit is voor iedereen een aanrader.” Zeker als ik hen bijvoorbeeld laat zien hoe een klas beter kan samenwerken, beter stil is vanuit zichzelf of als de leerkracht even weg is, elkaar helpt vanuit intrinsieke motivatie. Ik vertel dan hoe je dit aan kunt leren middels praktische adviezen.
Het scheelt als je deze tools van te voren aangereikt krijgt. Als er nog geen patronen zijn ontstaan is dit het gemakkelijkst. Daarna is het zeker niet onmogelijk, maar kost het wel meer werk.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email